Ο απόφοιτος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας αποκτά:
ΓΝΩΣΕΙΣ: εξειδικευμένες και προχωρημένες γνώσεις της επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων, που απαιτούνται για την ανάπτυξη προϊόντων και διεργασιών και την παραγωγή υψηλής ποιότητας, ασφαλών τροφίμων.
ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ: Ο απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης θα διαθέτει τις σύγχρονες κατάλληλες και υψηλού επιπέδου γενικές και ειδικές επιστημονικές τεχνικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες ώστε αυτοδύναμα και βέλτιστα να σχεδιάζει, να προγραμματίζει, να οργανώνει, να συντονίζει, να διευθύνει, να αξιολογεί, να ελέγχει και να αναπτύσσει καινοτόμα επιχειρήσεις επεξεργασίας, αποθήκευσης, διανομής και ελέγχου τροφίμων, αξιοποιώντας, εξελίσσοντας και προάγοντας τη σχετική έρευνα και τεχνογνωσία.
ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ: Ο απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης είναι σε θέση να εφαρμόζει με τεκμηριωμένο τρόπο, ασφάλεια, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα τις σύγχρονες και προωθημένες μεθόδους και τεχνικές που διδάχθηκε τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων και επίσης να διοικεί-διαχειρίζεται μονάδες παραγωγής τροφίμων και να συνεργάζεται με εκπαιδευτικά, ερευνητικά ιδρύματα, καθώς και επιχειρήσεις τροφίμων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Με την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών, αναμένεται ο απόφοιτος του Μεταπτυχιακού προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων:
Αποκτά μια ευρεία κατανόηση της επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων, και την σε βάθος γνώση των εξειδικευμένων πεδίων της χημείας, μικροβιολογίας και επεξεργασίας - μηχανικής τροφίμων.
Εκτιμά και γνωρίζει λεπτομέρειες των επιδράσεων των συστατικών, της δομής και σύνθεσης στη συνολική ποιότητα των νωπών και επεξεργασμένων τροφίμων.
Αναπτύσσει ικανότητα να ταυτοποιεί και εκτιμά αναλυτικά προβλήματα και προβλήματα επεξεργασίας, την εκλογή των καταλλήλων μεθόδων και την κριτική αξιολόγηση της σημασίας των πειραματικών δεδομένων ή δεδομένων βιομηχανικής παραγωγής.
Αναπτύσσει ικανότητα εργασίας με πραγματικά προβλήματα και υπόδειξης λύσεων σε ότι αφορά τον έλεγχο της ποιότητας, της συμπεριφοράς ποιότητας και των τεχνολογικών παραγόντων που επηρεάζουν την ασφάλεια των τροφίμων.
Αναπτύσσει δεξιότητες στην αναζήτηση και ανεύρεση πληροφοριών, την εκτίμηση τους, τη χρησιμοποίηση και επικοινωνία.
Αναπτύσσει ικανότητα ανάληψης και διεξαγωγής έρευνας επί της επιστήμης των τροφίμων.