Περαιτέρω πληροφορίες
Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος παρέχει εκπαίδευση στο αντικείμενο της Τεχνολογίας Τροφίμων που είναι ο κλάδος της Τεχνολογίας, στον οποίο βιολογικές, φυσικές, χημικές και μηχανικές επιστήμες χρησιμοποιούνται για τη μελέτη της φύσης των τροφίμων, των αιτίων που προκαλούν τις αλλοιώσεις τους και τις αρχές στις οποίες στηρίζεται η επεξεργασία τους, με σκοπό την εφαρμογή των γνώσεων αυτών στην παραγωγή, τον έλεγχο, τη συντήρηση, τη συσκευασία, τη διανομή και τη χρήση ασφαλών, θρεπτικών και αποδεκτών από τον καταναλωτή τροφίμων. Εξειδίκευση των γνωστικών αντικειμένων προκύπτει από την εφαρμογή τους σε κατηγορίες τροφίμων που ενδιαφέρουν τον Ελληνικό αγρο-διατροφικό χώρο (σιτηρά, φρούτα και λαχανικά, έλαια και λιπαρά, γαλακτοκομικά, κρεατοσκευάσματα και αλιεύματα).
Σχέση με την απασχόληση
Το Πτυχίο Τεχνολογίας Τροφίμων είναι απαραίτητο για την άσκηση του επαγγέλματος του Τεχνολόγου Τροφίμων (επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Αρ. φύλλου 36/7-2-92 Τεύχος Πρώτο, Άρθρο 1).
Απαιτήσεις Πρόσβασης/Δυνατότητες εξέλιξης
Πρόσβαση σε αυτόν τον τύπο προσόντος έχουν όσοι έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (επίπεδο 4).
Οι κάτοχοι προσόντων αυτού του τύπου έχουν πρόσβαση σε προγράμματα σπουδών του ίδιου επιπέδου ή επιπέδου 7 ή 8.
Τρόποι απόκτησης
Οι τίτλοι σπουδών αυτού του τύπου αποκτώνται μέσω του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος.