Περαιτέρω πληροφορίες
Το Τμήμα είναι οργανωμένο σε τρεις τομείς: α) τομέας Επιφανειακών Υδάτων, β) τομέας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών και γ) τομέας Βιολογικών και Αλιευτικών Εφαρμογών. Οι σπουδές εστιάζονται στην παρακολούθηση και στον έλεγχο του υδάτινου περιβάλλοντος, στην αλιεία, στις υδατοκαλλιέργειες και στην τεχνολογία των αλιευμάτων. Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο των βιολογικών, χημικών και φυσικών επιστημών στην αλιεία, υδατοκαλλιέργεια, τεχνολογία των αλιευμάτων, βιοτεχνολογικές εφαρμογές των προϊόντων που προέρχονται από το υδάτινο περιβάλλον, καθώς και στην αξιολόγηση, αξιοποίηση, παρακολούθηση και έλεγχο του περιβάλλοντος των υδάτινων οικοσυστημάτων.
Οι φοιτητές εκπαιδεύονται στα εργαστήρια Χημείας, Βιολογίας, Γενετικής και Γενετικής Μηχανικής, Χημικής Ωκεανογραφίας, Οργανικής Χημείας και Βιοχημείας, Ενόργανης Ανάλυσης και Βιοτοξινών, Φυσιολογίας και Εκτροφής Υδρόβιων Οργανισμών, Βιολογίας Ιχθύων, Ιχθυοκαλλιέργειας, Εκτροφής Οστράκων, Φυσικής Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιας Βιολογίας, Υδραυλικής, Υδατικής Ρύπανσης και Τοξικότητας, Φυτοπλαγκτού, Ενυδρειολογείας, Οικολογίας Εσωτερικών Υδάτων, Χημεία και Βιοτεχνολογία Υδάτινων Φυσικών Προϊόντων, Τεχνολογίας και Ελέγχου Ποιότητας Αλιευμάτων, Χημείας και Τεχνολογίας Αντιρύπανσης.
Σχέση με την απασχόληση
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις τους, ασχολούνται είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες, με τη ανάπτυξη και εφαρμογή της Έρευνας και Τεχνολογίας σε τομείς:
• Αλιείας, Υδατοκαλλιεργειών και Βιοτεχνολογίας
• Διαχείρισης, Διακίνησης, Ελέγχου Ποιότητας, Εμπορίας, Επεξεργασίας Αλιευμάτων
• Ελέγχου Ποιότητας Νερών, Υδάτινων Συστημάτων.
Ο τίτλος σπουδών οδηγεί σε νομοθετικά κατοχυρωμένο επάγγελμα.
Περισσότερες πληροφορίες: Π.Δ. 312/2003 (Φ.Ε.Κ. 264/19.11.03/τ.Α’) (Επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών) και URL: http://www.aqua.teithe.gr
Απαιτήσεις Πρόσβασης/Δυνατότητες εξέλιξης
Πρόσβαση σε αυτόν τον τύπο προσόντος έχουν όσοι έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (επίπεδο 4).
Οι κάτοχοι προσόντων αυτού του τύπου έχουν πρόσβαση σε προγράμματα σπουδών του ίδιου επιπέδου ή επιπέδου 7 ή 8.
Τρόποι απόκτησης
Οι τίτλοι σπουδών αυτού του τύπου αποκτώνται μέσω του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος.