Περαιτέρω πληροφορίες
Σκοπός του Προγράμματος είναι η εξειδίκευση των πτυχιούχων του Τμήματος και των ομολόγων Τμημάτων της ημεδαπής και αλλοδαπής, ώστε να μπορούν να συμβάλουν στην προαγωγή των γνώσεων στα ευρύτερα γνωστικά αντικείμενα της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής και στη δημιουργία στελεχών ικανών: α) να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο χώρο των επιχειρήσεων, των συμβούλων επιχειρήσεων ή της δημόσιας διοίκησης, β) να προωθήσουν την ανάπτυξη της έρευνας και των εφαρμογών της στην πράξη στις δύο αντίστοιχες περιοχές.
Στόχοι: Οι εκπαιδευτικοί στόχοι που έθεσε το Τμήμα επιτυγχάνονται μέσα από τo Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που αναπροσαρμόζεται συνεχώς ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα σπουδών ανάλογων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων της αλλοδαπής. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, το περιεχόμενο των μαθημάτων, καθώς και ο τρόπος διδασκαλίας βελτιώνονται συνεχώς, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις της επιστήμης, τις νέες τεχνολογίες και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Το ΠΜΣ στη "Λογιστική και Χρηματοοικονομική" είναι χρονικής διάρκειας 12 μηνών (90 ECTS μονάδες). Αποτελείται από δύο εξάμηνα σπουδών και κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών οι μεταπτυχιακοί φοιτητές ολοκληρώνουν τη διπλωματική τους εργασία. Τα μαθήματα διαιρούνται σε δύο ενότητες: «υποχρεωτικά» και «επιλογής». Κατά το πρώτο ακαδημαϊκό εξάμηνο (χειμερινό) ο φοιτητής είναι υποχρεωμένος να παρακολουθήσει και να εξεταστεί επιτυχώς σε τέσσερα (4) υποχρεωτικά μαθήματα και σε ένα (1) επιλογής. Κατά το δεύτερο ακαδημαϊκό εξάμηνο (εαρινό), ο φοιτητής είναι υποχρεωμένος να παρακολουθήσει και να εξεταστεί επιτυχώς σε πέντε (5) μαθήματα της κατεύθυνσης και συγκεκριμένα τρία (3) υποχρεωτικά μαθήματα και δύο (2) μαθήματα επιλογής. Μετά τη λήξη των μαθημάτων, κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, ο φοιτητής είναι υποχρεωμένος να εκπονήσει τη διπλωματική του εργασία.
(Περισσότερες πληροφορίες: http://www.accfin.uom.gr)
Σχέση με την απασχόληση
Ο σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής είναι η εξειδίκευση των πτυχιούχων Τμημάτων ημεδαπής και αλλοδαπής, ώστε να μπορούν να συμβάλουν στην προαγωγή των γνώσεων στα ευρύτερα γνωστικά αντικείμενα της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής δημιουργώντας στελέχη ικανά: α) να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο χώρο των επιχειρήσεων, ως ορκωτοί ελεγκτές, εσωτερικοί ελεγκτές, λογιστές-φοροτεχνικοί, σύμβουλοι επιχειρήσεων, ανώτατα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, χρηματιστές, β) να προωθήσουν την ανάπτυξη της έρευνας και των εφαρμογών στα γνωστικά αντικείμενα της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.
Απαιτήσεις Πρόσβασης/Δυνατότητες εξέλιξης
Οι κάτοχοι προσόντων που ανήκουν σε αυτόν τον τύπο δύνανται να απασχοληθούν είτε ως αυτοαπασχολούμενοι είτε σε θέσεις ευθύνης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα.
Τρόποι απόκτησης
Οι τίτλοι σπουδών αυτού του τύπου αποκτώνται μέσω του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος.