Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων (ΕΤΤ) παρέχει:
(α) γνώσεις σχετικά με τη χημεία, τη μηχανική και τη μικροβιολογία των τροφίμων, (β) γνώσεις σχετικά με την τεχνολογίας για την παρασκευή, τη συντήρηση, τη συσκευασία και τη διάθεση στο εμπόριο μεγάλης ποικιλίας προϊόντων τροφίμων φυτικής και ζωικής προέλευσης, (γ) γνώσεις για τον ποιοτικό έλεγχο σε προϊόντα τροφίμων, (δ) γνώσεις για την ανάπτυξη νέων ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων, με υψηλή διατροφική αξία, ελκυστικότητα αλλά και ασφάλεια για τους καταναλωτές, (ε) γνώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος από τα υπολείμματα της επεξεργασίας των βιομηχανικών τροφίμων, (στ) γνώσεις για την οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και (ζ) γνώσεις για τις βασικές αρχές της νομοθεσίας αλλά και της ηθικής που διέπουν την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων τροφίμων. Οι σπουδαστές που θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων θα είναι σε θέση να: (α) Επιδεικνύουν γνώσεις των φυσικοχημικών ιδιοτήτων και της θρεπτικής αξίας των τροφίμων, (β) Εξετάζουν τις αρχές διατήρησης και συσκευασίας των τροφίμων και την εφαρμογή τους σε μια σειρά από βασικά προϊόντα διατροφής, (γ) Περιγράφουν της μικροβιολογικές αρχές σε σχέση με την ασφαλή παραγωγή τροφίμων και το χειρισμό τους, (δ) Συσχετίζουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων με διατροφικές απαιτήσεις και να συζητήσουν τις βασικές βιοχημικές και φυσιολογικές αρχές των τροφίμων και της διατροφής, (ε) Χρησιμοποιούν μια σειρά από δεξιότητες τεχνολογίας πληροφοριών και μαθηματικών / στατιστικής, (στ) Εντοπίζουν και να αξιολογούν τη νομοθεσία για την προστασία του καταναλωτή σε όλες τις πτυχές που σχετίζονται με τα τρόφιμα, καθώς και την εφαρμογή αυτών, (ζ) Επιδεικνύουν γνώση του επιλεγμένου πεδίου σε βάθος, (η) Αξιολογούν κριτικά τις σύγχρονες προσεγγίσεις και τεχνολογίες στον τομέα και (θ) Σχεδιάζουν και να εκπονούν ερευνητικά έργα σε σχετικό τομέα. Οι φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με την ολοκλήρωση των σπουδών τους θα αποκτήσουν: τη δυνατότητα διενέργειας ποιοτικών ελέγχων σε προϊόντα τροφίμων, την ανάπτυξη νέων ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων, με υψηλή διατροφική αξία, ελκυστικότητα αλλά και ασφάλεια για τους καταναλωτές, μεθοδικότητα και προσεκτικότητα, διοικητικές ικανότητες, ικανότητα ομαδικής και ατομικής εργασίας, υψηλή υπευθυνότητα και ευχέρεια στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, στην αποτίμηση της χημικής σύστασης και ιδιοτήτων των τροφίμων και στην ανάλυσης της χημικής σύστασης τροφίμων.