Με την ολοκλήρωση των σπουδών του ο απόφοιτος του Τμήματος, πτυχιούχος Υγιεινολόγος Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, διαθέτει τις γνώσεις και την πρακτική εμπειρία ώστε να μπορεί επιτυχώς να δραστηριοποιηθεί είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες και τεχνολόγους στα παρακάτω αντικείμενα:
α. Διασφάλιση Δημόσιας Υγείας, β. Διασφάλιση της υγιεινής επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, γ. Διασφάλιση ποιότητας τροφίμων σε όλα τα στάδια παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας, δ. Υγειονομική Μηχανική και Προστασία Περιβάλλοντος, ε. Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας. Στα αντικείμενα αυτά και στους αντίστοιχους τομείς, ο απόφοιτος του Τμήματος θα μπορεί να αναλαμβάνει υπεύθυνα:
i. Σύνταξη Υγειονομικών μελετών, ii. Επιδημιολογικές έρευνες, iii. Υγειονομικούς ελέγχους, εκθέσεις και πραγματογνωμοσύνες
iv. Προληπτικούς ελέγχους νομιμότητας λειτουργίας, v.Eφαρμογές εξυγίανσης, απολύμανσης, αποστείρωσης, εντομοκτονίας, μυοκτονίας κλπ.
vi. Περιβαλλοντικούς ελέγχους, ελέγχους ποιότητας νερού, ελέγχους εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και λυμάτων, ελέγχους εγκαταστάσεων διαχείρισης και επεξεργασίας στερεών απορριμμάτων. vii. Δειγματοληψίες νερών, λυμάτων, υγρών αποβλήτων, στερεών απορριμμάτων κλπ.,
viii. Ηχομετρήσεις, ix. Διασφάλιση υγιεινής ύδρευσης-αποχέτευσης, x. Πρόληψη και εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων από επαγγελματικούς κινδύνους, xi. Εφαρμογή μέτρων σε κλειστές ομάδες πληθυσμού για την προστασία από επιδημίες, ασθένειες κλπ.
xii. Διασφάλιση υγιεινής σε νοσοκομειακές μονάδες και κέντρα υγείας, xiii. Διασφάλιση της υγιεινής σχολικών μονάδων, xiv. Υγειονομικό έλεγχο σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και διασφάλιση της υγιεινής αυτών, xv. Εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με την διαφώτιση σε θέματα προαγωγής και αγωγής υγείας, xvi. Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα διασφάλισης ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων επιχειρήσεων τροφίμων, xvii. Σχεδιασμό προγραμμάτων ποιότητας HACCP και ISO, xviii. Διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης πάνω σε θέματα Ατομικής, Δημόσιας και Κοινωνικής Υγιεινής και Περιβαλλοντικής Υγιεινής.