Γνώσεις: Ο απόφοιτος είναι σε θέση να αναγνωρίζει, περιγράφει, κατανοεί και ερμηνεύει, με διεπιστημονική και συνθετική προσέγγιση και χρήση γεωγραφικών εννοιών, τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές, οικονομικές, ιστορικές, πολιτικές, θεσμικές και πολιτισμικές όψεις και διαστάσεις των σύγχρονων περιβαλλοντικών, κοινωνικο-οικονομικών και άλλων φαινομένων και προβλημάτων σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Δεξιότητες: Ο απόφοιτος είναι σε θέση να εφαρμόζει ποσοτικές και ποιοτικές τεχνικές ανάλυσης χωρικών και μη χωρικών δεδομένων, και ειδικότερα τεχνικές Γεωπληροφορικής, Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών, Τηλεπισκόπηση, ψηφιακής χαρτογραφίας, κ.ά. και να συνθέτει τα αποτελέσματα τους για την ολοκληρωμένη περιγραφή, ιδιαίτερα την οπτικοποίηση, και ερμηνεία των υπό μελέτη πολυδιάστατων χωρικών θεμάτων.
Ικανότητες: Ο απόφοιτος είναι σε θέση να:
- εκπονεί μελέτες αστικής, περιφερειακής, αγροτικής, τουριστικής κ.λπ. ανάπτυξης και σχεδιασμού, αξιολόγησης αναπτυξιακών προγραμμάτων/σχεδίων, χαρτογραφήσεων, κ.ά.
- επεξεργάζεται χωρικά δεδομένα και να συμμετέχει σε ομάδες μελέτης.
- συντάσσει προτάσεις έρευνας, εκπονεί εφαρμοσμένες μελέτες και έρευνες καθώς και συντάσσει εκθέσεις ερευνητικών και άλλων έργων με συστηματικό και δόκιμο τρόπο, με χρήση γραπτού λόγου, γραφικών εργαλείων, κ.λπ.
- εφαρμόζει την αποκτηθείσα γνώση για τη διδασκαλία του μαθήματος της Γεωγραφίας στην Α'βάθμια & Β'βάθμια εκπαίδευση.
- επεκτείνει τη γνώση του σε άλλες θεματικές και γεωγραφικές περιοχές και περιπτώσεις αντιμετώπισης νέων καταστάσεων.
- επεκτείνει τη γνώση της Γεωγραφίας με συνέχιση των σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο.